Milloinkahan blogiin on taas viimeksi tullut kirjoiteltua... Meillä on kuitenkin koulussa ollut mieletön kiire ja loman alettua kiire sen kuin jatkuu. Kirjoitanpa nyt kuitenkin vähän viikonlopun leiristä, kun sattuu olemaan aikaa.

Joensuun 4H järjesti koiraleirin Kontiolahdella, jonne hetken (harkitusta) mielijohteesta päätin mennä ohjaajaksi ja ottaa Kössin mukaan. Tuohan tulee muuten hyvin koirien kanssa, mutta eniten arvelutti otuksen käytös pienessä aitassa jonne se pitäisi vielä jättää yksin useiksi tunneiksi. Viimeisessä leiripalaverissa sovimme kaikki tärkeät asiat ja sovimme lauantaiaamun tapaamisen toimistolle kello seitsemäksi. Sehän sitten tiesi meille aikaista herätystä. Sovimme, että kaverini Nella tulee meille noin kello kuusi ottamaan meidät kyytiin, josta jatkamme Noljakkaan keskustelemaan jatkosta.

Lauantaiaamuna jouduin tosiaankin nousemaan viideltä ja ihan tokkurassa tarkistelin ovatko kaikki kamat varmasti mukana. Kössille mukaan lähti kaksi muovipussillista tavaraa sekä Nellalta lainattu iso häkki, kun itselleni riitti repullinen lähinnä vaatteita sekä hammasharja. Käytin Kössin vielä nopeasti metsässä, jonka jälkeen pääsimme matkaan Nellan saavuttua.

Noljakassa pidimme nopean keskustelun päivän ohjelmasta ja meille annettiin lupa ajaa leiripaikalle. Poikkesimme kuitenkin matkalla vielä kaupassa ostamassa jotain naposteltavaa illaksi, jonka jälkeen ajelimme leiripaikalle. Leiripaikka sijaitsi aivan korvessa pitkien ja mutkaisten hiekkateiden päässä. Navigaattorikaan ei löytänyt perille, joten turvauduimme leirikirjeen ajo-ohjeeseen. Löysimme kuitenkin perille ja heti ensi töiksemme jouduimme odottelemaan muita, sillä emme päässeet vielä aittoihin, emmekä muutenkaan tienneet mitä meidän tulisi tehdä. Muiden saavuttua saimme käskyn purkaa tavarat vanhaan navettaan ja odotella muita leiriläisiä. Tixu ja Kössi olivat samassa häkissä tullen hyvin toimeen keskenään. Ainahan ne ovat tulleet, mitä nyt pieniä tappeluita ollut satunnaisesti. Kössin kuonon arpi on muuten tullut eräästä tappelusta Tixun kanssa. Siitä lisää mahdollisesti myöhemmin...

Muitten leiriläisten saavuttua paikalle lähdimme tutustumisleikkien jälkeen viiden kilometrin lenkille (joka siis oikeasti oli varmaankin lähemmäs kymmentä kilometriä) läheiselle lenkkipolulle. Lenkki oli oikein mukava ja maasto oli ihanan vaihtelevaa. Myös maisemat olivat vaaran huipulta upeat. Miinuksena mainitsen, että Kössi kiskoi niin, että ei melkein saanut henkeä ja jouduin pitämään sen lähes koko ajan takanani. Kössi tuskin halusi päästä hengestään minusta sitten puhumattakaan. Nousu (sekä luonnollisesti myös lasku) oli paikoitellen jyrkkä, joten kaikin voimin kiskova koira juurakkoisella, kapealla polulla on viimeinen asia, mitä voit kaivata.

Palattuamme pääsimme majoittumaan neljän hengen aittoihin. Nella ja minä valitsimme reunimmaisen aitan, johon sitten otimme Sinin ja Leimun sekä Venlan ja Lordin kanssamme majoittumaan. Valitettavasti Leimu ei oikein tullut Kössin kanssa toimeen ja sain koko ajan vähän katsoa Kössin perään. Valitettavasti se ei ihan täysin onnistunut ja Kössi-ressu sai päivän mittaan muutaman näykkäyksen ja loppujen lopuksi sitä sai houkutella lenkkien jälkeen takaisin sisälle aittaan, jossa se sitten kuljeksi sänkyjen alla ja seinän vieriä. Että näin mukavaa. Kössi oli kuitenkin suurimman osan ajastaan häkissä, joka oli siis todella iso verrattuna muiden koirien häkkeihin. Sanotaan, että kaksi kertaa Kössiä isommilla koirilla oli kaksi kertaa pienempi häkki. Aluksi Kössi vähän stressasi häkkeilyä, mutta rauhoittui lopulta ja näytti itse asiassa viihtyvän siellä.

Lauantai ohjelmassa oli vielä pari mielenkiintoista luentoa laumanvartijakoirista ja pennun hankinnasta, sekä koirahieronnasta. Koirahierontaluennon piti Heli Kapanen-Lappalainen (kennel Goldfellow) ja saimme kuulla hieronnasta käytönnön esimerkkien avulla. Helillä oli mukanaan oma koira, Vappu, jolla hän esitti ja neuvoi muutamia perushierontatapoja. Tarkoitus oli samalla myös kokeilla omilla koirilla, mutta valitettavasti Kössin kanssa siitä ei tullut mitään. Ehkä joskus myöhemmin uudelleen. Laumanvartijakoirista luennon piti Taru Tuononen (kennel Jesbob) ja se sisälsi paljon asiaa myös pennun hankinnasta ja rodun valinnasta.

Meillä oli myös erilaisia rasteja, joista Nella piti pujottelua ja minä puukapulan etsintää.

Illalla paistoimme makkaraa sekä vaahtokarkkeja laavulla, jonka jälkeen pääsimme nukkumaan rankan päivän jälkeen. Yöllä Kössi käyttäytyi paremmin kuin olisin osannut kuvitella, eikä se kertaakaan halunnut ulos tai vinkunut. Leimu sitävastoin inisi lähes koko yön, joten Sininkin lähdettyä ulkoiluttamaan koiraansa vein myös Kössin pihalle.

Heräsimme aikaisin aamupalalle ja menimme Nellan sekä Nooran kanssa valmistelemaan leiriagilityä sinä aikana, kun muut lähtivät lenkille. Kunnollisia agilityesteitä ei ollut saatavilla, joten improvisoimme pari hyppyä pahvilaatikoista ja harjanvarsista, pujottelun haloista sekä puomin penkeistä. Juuri kun pääsimme aloittamaan, alkoi sataa kaatamalla rakeita. Kaikki koirat menivät joka tapauksessa hienosti ja toivottavasti edes joku innostui oikeasta lajista.

Nellan ja minun piti lähteä hieman aiemmin osuuskaupparockiin, joten Katjan pitämä luento koirista ja sairauksista jäi hieman kesken meidän osaltamme.

Tulomatkan Kössi nukkui autossa, sillä matka oli sillekin rankka.