...beaglein päänäyttelyssä Kontiolahdella.

Päivämme alkoi ihan normaalisti aamulenkillä koirien kanssa. Saimme jälleen kerran kummastella Lissun nirsoutta. Neiti sai nimittäin herkuksi tuoreen ja mehevän vesirinkelin, mutta syömisen sijasta hautasikin sen lumipenkkaan. Että kaikkea sitä sitten näkeekin, vieläpä beaglen ollessa kyseessä.

Lähdimme näyttelyyn koko perheellä ja Lissu otettiin omistajien toiveesta mukaan totuttautumaan näyttelypaikan hulinaan. Autossa Lissu käyttäytyy erittäin rauhallisesti, mikä on erittäin mukavaa ja tervettullutta vaihtelua Hipun autopaniikkiin. Heti aluksi näyttelypaikalla tapasimme Lukan, josta on tullut erittäin komea nuori uros. Luka oli hyvin kiinnostunut Lissusta ja rohkeasti kävi haistelemassa kaikki perheemme jäsenet. Lissu sitten olikin vähän pelokkaampi. Ensimmäinen vartti kuljettiin maata pitkin luikerrellen häntä koipien välissä. Myös Lyyti oli saapunut näyttelypaikalle ja oli innoissaan tervehtimässä meitä. Yritin ottaa paljon kuvia kaikista pennuista, mutta loppujen lopuksi aika harva onnistui.

Pentujen kehät alkoivat noin kello 10. Tuomarina toimi Raimo M. Viljanmaa, jonka arvosteluja on aina mukava kuunnella. Urospentujen kehässä oli kolme koiraa, joista yksi pudotettiin pois kehästä. Ilmeisesti koira ei suostunut näyttämään hampaitaan, joten tuomari ei voinut arvostella sitä. Kehään jääneet kaksi koiraa sijoitettiin ja iloiseksi yllätyksesksi Luka oli ensimmäinen. Tuomarin mielestä kumpikaan uros ei kuitenkaan ollut KP:n arvoinen, mikä on toisaalta harmi. 

Narttujen kehässä Lyyti pääsi näyttämään taitonsa. Esiintyminen sujui erittäin hienosti, ottaen huomioon vähäisen harjoittelun ja tuomarikin tuntui heti ihastuvan Lyytiin. Niinpä Lyyti sijoitettiin ensimmäiseksi ja sai KP:n, ollen samaten myös ROP-pentu. Otin maneesin ulkopuolella muutaman palkintoposeerauskuvan Lyytistä ja jo hieman vioittuneesta pokaalista. Pokaali nimittäin ehti pudota perheen pienimmiltä maneesin lattiaan ja meni hieman vinoon ;) Onneksi sen sai suoristettua melkein suoraan.

Jäimme katsomaan vielä urosten kehät loppuun ja odottelimme samalla arvontaa. Päivästä jäi kaiken kaikkiaan hyvä mieli, vaikka kylmyydestä kärsivinä palasimmekin kotiin. Kasvattien ensiesiintyminen näyttelyssä meni kerta kaikkiaan loistavasti ja oli mukava tavata lukuisia beagletuttuja, joita muuten harvemmin näkee.

Lyyti ja Luka tutustuvat toisiinsa ennen kehää.

Urospentujen kehä. (Luka jonon hännillä.)

Onnittelut vielä kaikille muillekin näyttelyssä menestyneille :)