Pikakertomus päivästä (kirjoitettu todellisuudessa Leirielämää-kertomuksen jälkeen):

Päivälle sattui juuri perinteinen kisakeli, eli suhteellisen rankaa sadetta. Kössi ei meinannut tulla edes ulos, sillä se on tunnetusti hyvän sään koira. Sain sen kuitenkin raahattua mukaan puoliväkisin ja matka kentälle alkoi.

Ilmoitin Kössin molemmille radoille ja tällä kertaa starttasimme melko loppupäässä. Rata oli näennäisesti sama, kuin viime viikon treeneissä, mutta vain esteiden järjestystä oli muutettu. Maxit aloittivat ja pidin Kössille seuraa vajassa, jonne kaikki olivat tulleet pitämään sadetta.

Kössin rata meni ihan hyvin neljänneksi viimeiselle esteelle asti, josta se päätti ohittaa putken. Siitä tuli varmaankin kymppi ja aikaa kului, mutta aikamme oli silti toiseksi nopein. Yhdessä vaiheessa melkein karattiin puomille, mutta sain ärjäistyä koiran oikealle esteelle. Vauhtia pojalla tosiaan riitti sateesta huolimatta.

Toinen rata vaikutti huomattavasti vaikeammalta ja se kaatuikin sitten omiin sörssimisiini. Kepit aloitettiin väärästä välistä myöhästyneen käskytyksen vuoksi ja yksi hyppy hypättiin molempiin suuntiin väärin ajoitetun valssauksen takia. Lisäksi puomi oli liukas ja Kössi kompuroi ylösmenolla ihan kunnolla, koska ohjasin sen aluksi puomin ohi. Tulos oli varmaan jotain 35 virhepistettä ja sijoitus kuudes. (Möllimaaotteluissa ei siis saa hylkyjä.)

Yhteispisteissä Liperi voitti Outokummun ja kiertopalkinto on taas talveen asti hallussamme, jolloin uusi mestaruus ratkaistaan Outokummussa.

Kuva palkintojenjaosta tulee jos tulee ;)