Poksin pitkäperjantain kisat alkoivat heti meidän osaltamme huonosti. Ensinnäkin sää oli kamala; lunta tuiskutti ja oli melko koleaa. Sen vuoksi saavuimme paikalle ihan viime hetkellä. Eihän siinä olisi muuten ollut mitään ongelmaa, mutta heti paikan päällä huomasimme, että Kössin kaikki paperit olivat unohtuneet kotiin eteisen pöydälle. Lyhytkestoisen riitelyn jälkeen kävimme kysymässä ilmoittautumispisteestä mitä meidän nyt tulisi tehdä. Tästä alkoikin sitten neuvottelu kisanjärjestäjien kanssa. Sanoivat, että ilman rokotustodistuksia ei kisoihin periaatteessa olisi asiaa, mutta kilpailukirjan voisivat vielä antaa anteeksi. Minien radan jälkeen täytyisi siis kysyä tuomarin mielipidettä asiasta. Juttelin minien radan aikana Sinin kanssa ja Rölli oli saanut kakkosista toisen nousunollatuloksen. Onnea heille :) Olin itse ihan sekaisin tästä kaikesta häslingistä, joten en tietenkään osannut odottaa, että jopa saisimme startata. Tuomari kuitenkin oli sitä mieltä, että jos veljeni (joka sattui olemaan kotona) ottaisi hänelle kuvan Kössin papereista ja laittaisi sen hänelle multimediaviestinä, kaikki olisi ok. Niinpä sitten jouduin samoin tein rataantutustumiseen, jonka jälkeen menin heti juttelemaan isän kanssa oliko asia onnistunut. Emme olleet saanet kilpailunumeroa, joten tajusin hieman liian myöhään, että meidät oli laitettu lähtölistan alkupäähän. Jouduimme siis radalle ihan kylmiltämme, minulla ei ollut herkkuja taskussa, Kössi oli vielä fleksissä ja kamerakaan ei ollut valmiina. Onneksi Sini pelasti meidät ja antoi meille muutaman herkkupalan. 

Rata meni joka tapauksessa surkeasti. Kössi oli täysillä mukana, mutta minä taas en. Heti aluksi ohjasin koiran aa:n ohi, josta vitonen. Sitten unohdin radan, jonka vuoksi päädyimme jollekkin aidalle, kunnes tajusin radan jatkuvan keinulle ja viime hetken pelastuksena karjaisin Kössin oikealle esteelle. Tuosta tuli kuitenkin ihan kiva mutka ja aikaa kului enemmän kuin tarpeeksi ;) Sama toistui puomin jälkeen, jolloin vuorossa oli suorassa linjassa oleva muuri. Pysäytin kuitenkin koiran ennen estettä miettimään radan jatkoa, joten tähänkin kului mukavasti aikaa. Pääsimme kuitenkin maaliin ja lopputuloksena oli 10 + päälle 9 sekuntia aikavirhettä. En tiedä mistä tuo toinen vitonen tuli, eikä tuo pahemmin kiinnostakaan. Pääasiahan on, että koiralla ja yleisöllä on hauskaa ;D

Toiselle radalle sitten valmistauduin hieman huolellisemmin. Kössi oli toisenkin radan alussa vielä ihan tohkeissaan, joten arvelinkin radan menevän vauhdilla. Hylkyhän sieltä loppujen lopuksi tuli koiran käydessä suorittamassa viimeinen hyppy ennen aikojaan. Lisäksi yhdellä aidalla tuli pieni jumi, kun Kössi jäi esteen väärälle puolelle. Alla oli kuitenkin jo hylky, joten jatkoimme rataa välittämättä sen kummempia. Videolta laskettuna ihanneaika (44 sekuntia) olisi alittunut ja vielä reippaasti, mikäli olisi miinustettu tuohon ylimääräiseen hyppyyn ja jumitteluun kulunut aika.

Eihän tuohon koiraan voi nykyään olla muuta kuin tyytyväinen ja saatamme vielä käväistä jossain kisassa ennen loppukevät-alkusyksy kisataukoa. Haluaisin vielä kiittää kisan tuomaria ja järjestäjiä, jotka soivat meille tilaisuuden startata puuttuvista papereista huolimatta.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=PcisDdIofYE">Video</a> (laitoin linkkinä, kun venytti sivua melko pahasti)